tisdag 10 augusti 2010

Dag 4

Solen var framme och sken för oss idag! I morse kändes det som om det kunde bli en kall och blåsig dag, men det blev ganska varmt. Det var till och med alldeles klarblått på himlen ett tag. Naturligtvis passade vi på att sitta i solen en stund och bara njuta. Annars har vi hållt på ungefär som igår med föreställningar, barnteater, marknad, mat osv. Har även kollat på när barn lärde sig slåss med svärd. Mycket trevligt.
Vi träffade på en medelålders lajvare. Han sade väl inte rätt ut att han var det, men han pratade på om sina två dräkter och beskrev dess karaktärers olika knepiga små personlighetsdrag. Det verkar som om han kände halva marknadsfolket, hälsade på alla som om de var goda vänner, visade oss sina favoritstånd och bjöd på honungskarameller (vilka vi såg när han köpte och öppnade, så det var lugnt...). En ganska trevlig filur, om än lite underlig.

 



Fötterna börjar känna av att de har varit barfota i snart tre dygn nu. Man undviker liksom grusvägar och drar sig mot gräset. Men det är ju så underbart att gå barfota, känna marken under fötterna, gräs och småsten mellan tårna, känna hur mjukare mark (ex lera...) formas under fötterna, värmen från asfalten... Barfota är underbart! Och det är väldigt mysigt med barfotapirr i fötterna efter en heldag på kullerstenar o.dyl.
Om två timmar ska vi ut på sägenvandring. Jag, världens fegis, ska gå runt i Visby innerstad i mörker och eldsken och guidas runt bland gränderna. Elin är med, så hon får väl offra en hand eller så. Men det har blivit lite kyligt redan nu, så det blir långärmat under klänningen ikväll. Sydde ju en mantel och det gick toppenbra tills jag kom till sista sömmen och insåg att jag hade sytt två vänsterhalvor. Då gick det inte bra längre och det blev ingen mantel med hit, så det blir ett extra lager under istället...
Jag glömde gårdagens glasskula, men det var skogsbärsglass med chokladbitar i. Kvällens var salmbärsglass. Mycket god.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar